Očkování u tříměsíční dcery

Dobry den,ve ctvrtek jsem zacala me 3mesicni dceri kapat do oka kapky Kanamycin 5x denne (kapky s protibakterialnim ucinkem) ,mam kapat jeden tyden...pristi ctvrtek ma mit ale prvni davku hexavakciny....ve spojeni s kapkami do oka, neublizi ji to nejak? nemelo by se ockovani odlozit? dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, užívání antibiotik není automatickou kontraindikací očkování, zejména jsou-li aplikovány pouze lokálně ve formě kapek, mastí a podobně. Záleží na posouzení celkového zdravotního stavu. Pokud zánět, který kapkami léčíte není intenzivní a nemá celkové doprovodné příznaky, může očkování proběhnout. Je také možné očkování o něco odložit. Rozhodne lékař, který bude očkování provádět. Přeji hodně zdraví.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: