Očkování vakcínou prevenar

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaký názor máte na očkování vakcínou prevenar....Mám dcerku, které budou v březnu 3 roky, tak jestli to má ještě cenu nebo jestli se tím očkují jen malá miminka...prosím o vysvětlení...Dcerka nebývá něják zvlášť nemocná, občas nějákej kašel, rýma...... Dále by mě zajímalo očkování proti klíšťové encefal., myslíte, že je dcera ještě na ni malá?vVím, že většina lékařů doporučuje očkování až déle...ale bydlíme asi 20m od lesa....díky

Odpověď odborníka:

Dobrý den, očkovací látka Prevenar je doporučena dětem od 2 měsíců do 5 let, pro Vaši dceru tedy stáoe ještě není pozdě. Je pravda, že mladší děti mohou být pneumokokovými infekcemi ohroženy více, děti ve věku Vaší dcery ale také může infekce (např. po chřipce) postihnout a vakcína jim poskytuje spolehlivou ochranu. Proti klíšťové encefalitidě lze očkovat děti od jednoho roku (pro děti ve věku od 1 do 16 let se podává dětská verze vakcíny), o bližších podrobnostech se ale musíte poradit s vaším dětským lékařem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: