Očkování - žloutenka b

Dorbrý den, můj syn byl po porodu naočkovaný vakcínou Engerix a poté měl údajně mít speciální očkovací kalendář, to se nestalo a dětská lékařka mi při každé návštěvě řekla, že to zjistí ale nestalo se a očkovala ho jako kdyby měl normální očkovací kalendář, takže Hexavakcínu dostal na 3,4 i 5 měsících, je to v pořádku? děkuji

Odpověď odborníka:

U novorozenců maminek s VHB (virovou žloutenkou typu B) se po aplikaci hyperimunního gamaglobulinu a monovakcíny proti VHB aplikuje další očkování proti žloutence typu B spolu s ostatními ve formě Hexavakcíny podle standardního očkovacího kalendáře. Vaše praktická lékařka postupovala tedy správně. Současně by mělo být dítě vyšetřeno stran virové hepatitidy B.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x