Očkovanie diteper

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či môj syn ktorý je 16 mesiacov po ťažkom úraze hlavy môže byť zaočkovaný Diteper. Má 13 rokov. A do akého veku je možné ho najneskôr zaočkovať? Na MR mozgu mal tento výsledok:stredové štruktúry nie sú dislokované, komory a SA priestory primerane široké, minimálne retrakčné zmeny v oblasti predného rohu ľavej postrannej komory. Vľavo frontálne a frontobazálne, prevažne juxtakortikálne vidno nepravidelné ložiská vyššej intenzity signálu -pp. sa jedná o postkontúzne zmeny s gliozou bielej hmoty. Ložiská nemajú expanzívne správanie. Mozgové tkanivo bez iných ložiskových zmien supra a infratentoriálne, bez známok expanzie, báza a calva bez patolog.zmien. ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nebyl syn očkován v 10 letech, pak by mělo očkování proběhnout od dovršení 14. roku do dovršení 15. roku.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: