Oclusio r.temporalis superior v. centralis retinae

Dobrý den, před porodem mě bylo zjištěno oclusio r. temporalis superior v. centralis retinae, deficit F XII 28%,porod ukončen Císařským řezem. Bylo mě řečeno, že toto mělo hormonální příčinu způsobenou těhotenstvím. Dostala jsem clexane 0,4 ml po dobu 6 týdnů. Nyní jsem po porodu 11 měsíců a začala jsem menstruovat, začíná mě znovu bolet oko, může se toto opět opakovat, když probíhá nějaká hormonální změna? Za odpověď děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, tento stav se může opakovat při hormonálních změnách. Navštivte tedy oftalmologa, aby se vyloučila recidiva ocluse.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: