Očná trombóza

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať ako by ste postupovali pri liečení diagnózy trombosis v. centr. ret. o dx..Ja som bola hospitalizovaná v nemocnici, podávali mi lieky na riedenie krvi(pichali mi do brucha a priamo do žily mi tiež niečo pichali). teraz beriem ascorutin 3x1 a vesseldue 2x1. Nelieči sa trombóza aj pomocou laserového vyšetrenia? Neviem či sa mi stav zhoršuje ale dnes po škole som mala mierne začervenané obe oči, súvisí to s trombózou?Ďakujem za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, laserové zákroky nejsou všemocné. Při Vámi uvedené diagnóze se laserové zákroky využívaní jen v případě komplikací, kdy se vytvoří cévy na místech, kam nepatří, a ty se pomocí laseru uzavírají, aby nerostly dále. Postup léčby je správný a v podstatě maxímální. V nemocnici jste jistě absolvovala hematologické vyšetření, ale pokud ne, tak by bylo vhodné jej doplnit. Zarudlé oči nesouvisí s trombózou, ale s prostředím (suchý vzduch ve třídě, méně časté mrkání atd.). Tím se znepokojovat nemusíte.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x