Ocni floater

Da se prosim Vas delat neco s floatrama jineho, nez je ignorovat?venku pres den byt je celkem utrpeni.teda ptam se drive,nez se objednam na vysetreni.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, škoda že jste to lépe nespecifikoval. Pokud myslíte plovoucí mušky či pavoučky před okem/očima, tedy pohybující se útvary při pohybu oka, jde o sklivcové zákalky, které přibývají s věkem. Většina pacientů je vnímá hlavně před bílou stěnou či na slunci. Doporučuje se oční vyšetření včetně očníno pozadí k vyloučení odchlípení sítnice. Pokud je sítnice v pořádku, léčba není nutná. S pozdravem.

MUDr. Helena Štrofová
MUDr. Helena Štrofová

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Vidente Vinohrady s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovina vaječníků se dokáže v těle dlouho skrývat
Články: Rakovina vaječníků se dokáže v těle dlouho skrývat
Rakovina vaječníků patří k...
Urologické vyšetření
Články: Urologické vyšetření
Urologie je lékařský obor...
Častí společníci: reflux jícnu a astma
Články: Častí společníci: reflux jícnu a astma
Pokud se léčíte s astmatem...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolest v krku může zaútočit kdykoli. Buďte připraveni
Příčinou intimního trápení může být alergie
Články: Příčinou intimního trápení může být alergie
Svědění, pálení a další...
Trápí vás zácpa? Možná tělu chybí vitaminy
Články: Trápí vás zácpa? Možná tělu chybí vitaminy
Pokud máte potíže s tuhou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: