Oční potíže

Dobrý den, minulou sobotu mi dcera strčila prst do oka a na oční pohotovosti VFN na Karlově náměstí v Praze mi diagnostikovali erozi rohovky. Posléze mi oční lékařka, ke které jsem se objednal, po týdnu sledování stavu řekla, že se rohovka hojí. Nadále beru 4x denně oční kapky Tobradex (již nemám užívat Tobradex mast) a kapky EvoTears. Stále ale i po týdnu trpím rozmazaným viděním na poraněné oko, přičemž mi na ambulanci řekli, že by se situace měla po týdnu spravit. Nevíte, prosím, jak dlouho může situace s rozmazaným (skoro až dvojitým viděním) trvat? A pokud je riziko nepravidelného astigmatismu, od jaké doby po úrazu se diagnostikuje. Od pondělí jdu opět do práce, práci na PC poměrně zvládám, mám oko šetřit nebo to víceméně nemá skoro žádný vliv? Velmi Vám děkuji za Vaši odpověď. S pozdravem Jakub

Odpověď odborníka:

Dobrý den, poškrábaná rohovka se může hojit až 14 dní podle rozsahu poškození. Doznívání hojícího procesu a stabilizace vidění pak ještě další týden. Pak jsou dvě možnosti..poškození rohovky přešlo do recidivujícího poškození a hojení bude vyžadovat další léčení nebo došlo k trvalým změnám v rohovce. Zda bude oko zatěžovat nebo ne je zcela jedno. U PC ale doporučuji používat pravidelně umělé slzy, a to ještě 4 týdny po úraze. Doporučuji na noc dávat do oka Recugel (je volně prodejný). Máme s ním na eroze perfektní zkušenosti.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: