Oční tlak

Dobrý den, již mnoho let (min.20) mám zvýšený nitrooční tlak (23-24). Můj lékař mě poslal na vyšetření OCT s tím, že pokud nebude hrozit zelený zákal, nemusela bych si kapat do očí, že zvýšený tlak může být u někoho prostě normální. Vyšetření OCT prokázalo, že jedno oko mám naprosto v pořádku, na druhém mám sníženou vrstvu nervových vláken, ale jinak nic, co by naznačovalo zelený zákal (vyš.lékařka se divila, že jen na jednom oku, že to není obvyklé a nelze z vyšetření zjistit důvod). Moje lékařka mi na tomto základě doporučila užívání očních kapek na snížení tlaku (TIMOPTOL 0,5 ). Je opravdu nutné jejich užívání - hrozí jinak poškození zraku? Pokud ano, je nutné začínat hned s kapkami 0,5% - všichni známí, kteří si kapou, mají jen 0,25% ? Moc děkuji za odpověď Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vaše paní doktorka Vám léky předepsala na základě výsledků vyšetření a dle svých zkušeností atestované oční lékařky. Pokud jí nedůvěřujete, doporučuji vyhledat jiného očního lékaře, aby na základě vyšetření případně změnil léčbu.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: