Oční vada

  • Dotaz od: Lucie Svobodová
  • Publikováno: 20.4.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, měla bych takový dotaz. Od 6 let nosím brýle, byla mi zjištěna tupozrakost. V současné době již asi týden mě trápí jeden problém. Zaměřín se očima na určitý předmět a on je mi po chvilce vzdálí. Včera jem byla na očním a tam mi zjistili na levém oku nějaké změny na očním nervu. Mohlo by to být z toho? A je na to možnost nějaké léčby nebo aspoň vitamínů pro zlepšení, dost mě to obtěžuje.moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, možné to je, ale na tyto informace ohledně léčby a zlepšení stavu se musíte ptát přímo očního lékaře - on by vám měl navrhnout patřičnou léčbu včetně toho, že byste se měl ptát i na možnost zlepšení třeba pomocí potravních doplňků /podle zkušenosti, jakou lékař má s tím kterým potravním doplňkem nebo vitamínem/. Mohu vám poradit velmi obecné info, že na problémy s nervy je dobré podávat vitamíny ze skupiny B - např. B komplex a z hlediska možného zlepšení prokrvení nervu bych doporučila výtažek z gingo biloba /jinan dvoulaločný/. Jsou to ale pouze potravní doplnky, léčba by se měla odehrávat na lékařské úrovni. Bez možnosti vyšetření nebo možnosti přečíst si nějaký bližší závěr vyšetření vašeho oka (které nesdělujete), je těžké nějaké bližší rady dát. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: