Oční vyšetření v těhotenství

Jsem objednaná k očnímu lékaři na prohlídku, ale zjistila jsem že jsem těhotná (7tt). Budou mi rozkapavat oči. Není to pro mé dítě nebezpečné? Bohužel už je to můj druhý pokus, takže mám strach úplně že všeho. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Krátkodobé použití mydriatik ( např. atropinu, homatropinu, tropikamidu) k diagnostickým účelům je bezpečné. Užití fenylefrinu je v těhotenství kontraindikováno. Lepší by ale bylo se na očním informovat, o jaký přípravek se jedná a ev. vyšetření odložit. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: