Odběr krve a antibiotika

Dobrý den, beru antibiotika Doxybene (na uroplazma) a potřebuju jít na odběr krve kvůli preventivní prohlídce na endokrikologii (termín nemohu přeložit, jelikož čeací doba je čtvrt roku).Mohou antibiotika ovlivnit vysledky krve? Konkrétně (TSH, fT4, anti-TPO, abti-TG) Díky moc za odpověď, K.V,

Odpověď odborníka:

Dobrý den, interakce doxycyklinu (léčivá látka v Doxybene) nejsou, co se týká vyšetření štítné žlázy, uváděny, a nejsou ani moc pravděpodobně. Doporučuji na odběry jít a ošetřujícího lékaře informovat, že Doxybene užíváte.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: