Odběr plodové vody

Moje snacha je po umělém oplodnění, je těhotná 11 týdnů a čeká dvojčata, bude jí 35 let. Doporučují jí vyšetření odebrání plodové vody na zjištění genet. vad. Ptám se, zda nehrozí riziko potracení nebo jiného poškození. Děkuji za odpověď s pozdravem Tomková

Odpověď odborníka:

Po odběru plodové vody riziko potratu nehrozí. Dnes se odběry provádí bezpečně a šetrně. Ovšem tak jak píšete, tak samo těhotenství je rizikové a potrat hrozí z jiných důvodů, jednak se jedná o "starou" prvorodičku, jednak o umělé oplodnění a tam je vždy vyšší riziko potratovosti, jednak o dvojčata. Přeji hodně štěstí a vaší snaže narození zdravých miminek. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: