Odběr plodové vody

Dobrý den, je mi 35 let a mám 12letou dceru a 9letého syna. Nyní jsem v osmém týdnu těhotenství alékař mě upozornil, že budu muset na genetické vyšetření. Opravdu je nutný odběr plodové vody, který prý může plod ohrozit nebo stačí odběry krve a ultrazvuk. Manžel s odběrem plodové vody nesouhlasí. Musím ho podstoupit? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nemusíte - je to na dobrovolném podkladě a na základě rozhodnutí matky (rodičů). Podepíšete tzv. negativní revers že nesouhlasíte ( aby bylo ev. riziko na vás a ne na zdravotnickém zařízení), ale genetické vyšetření (což není automaticky amniocentéza čili odběr plodové vody, info zde: http://www.ulekare.cz/clanek/amniocenteza-1214 , pouze pohovor o zjištění možných vývojových vad, info zde: http://www.ulekare.cz/clanek/genetickeho-vysetreni-se-nemusite-bat-12066?search=genetick%C3%A9+vy%C5%A1et%C5%99en%C3%AD&from=0 ) a hloubkový ultrazvuk plodu jistě podstoupíte. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: