Odchlípení sítnice

Dobrý den manžel prodělal před dvěma roky operaci odchlípené sítnice. Podle lékařů je vše v pořádku(dojíždí na kontroly), on si však stále stěžuje na píchání na stále stejném místě oka, jakoby vzadu. Někdy ho tam píchne tak intenzivně, že si musí sednout a vyčkat, až bolest přejde. Je možné, že by tam zůstala část stehu? Bylo by dobré pokusit se o konzultaci na jiném pracovišti? Děkuji za odpověď. Marie

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Marie, přítomnost části stehu je sice teoreticky možná, ale vysoce nepravděpodobná a navíc chybí i další příznaky této komplikace. Když je bolest přítomna vzadu za okem (v konci oka), tak bych doporučil spíše vyšetření v rozkapání, přeměření nitroočního tlaku a eventuálně ultrazvuk oka. Zda si vyšetření domluvíte na aktuálním pracovišti či na jiném nechám na Vás, ale pokud se rozhodnete pro jiné, tak by bylo vhodné mít s sebou alespoň propouštěcí zprávu po operaci odchlípené sítnice.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: