Oddálení menstruace

Dobrý den paní doktorko, již 7 let beru antikoncepci Minisiston, mnohokrát jsem vynechala pauzu a brala hned další platíčko. Poslední prášek beru v pondělí, hned v úterý jsem si tedy vzala z nového platíčka, ve čtvrtek jsem však začala celkem silně krvácet, což se mi nikdy nestalo a v pátek již krvácení nepokračovalo. Prášky beru dále bez vynechání. Jaká může být příčina? Udělala jsem chybu, když jsem tabletky brala dál, jako by ke krvácení nedošlo? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příčin může být mnoho. Pokud užíváte hormonální antikoncepci bez pauzy, může se objevit krvácení mimo pauzu, nebývá ale silné. Dále také může krvácení být způsobeno zánětem, dysplastickými změnami,... Navštivte lékaře k vyloučení nežádoucích změn. Není chyba pokračovat v užívání antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Když se řekne srdeční infarkt
Články: Když se řekne srdeční infarkt
Srdeční infarkt je běžně...
Vývoj dítěte – šest až dvanáct měsíců
Články: Vývoj dítěte – šest až dvanáct měsíců
V 7 měsících se dítě v...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bojujete s vyšším krevním tlakem? Víme, co ho zvedá!
Články: Bojujete s vyšším krevním tlakem? Víme, co ho zvedá!
Vysoký krevní tlak přivádí...
Salmonelóza
Články: Salmonelóza
Salmonelóza je infekční...
Refluxní choroba (Pálení žáhy)
Články: Refluxní choroba (Pálení žáhy)
Refluxní choroba jícnu, v...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: