Oddálení menstruace

Dobrý den, paní doktorko, chci se zeptat na problém s oddálením menstruace. Již 6.tým rokem beru antikoncepci Novynette. Chtěla bych vybrat 2 plata (celá) za sebou, čili bez sedmidenní pauzy (z důvodu dovolené), čili bych měla menstruaci až za cca 45-46 dnů (21+21 dnů + 3. -4. den dostání menstruace). Tak se chci zeptat, zda je to moc nebezpečné pro tělo? Nebo se může občas udělat takový zásah? Již jsem to cca 2-3 udělala za těch 5 let (naposledy asi před rokem). Nyní ale slýchávám od známých, že to je nebezpečné pro tělo, proto se raději ptám. Mockrát Vám děkuji za odpověď, s pozdravem Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Martino. Kontinuální užívání antikoncepce (tedy užívání více platíček za sebou bez pauz) není nijak pro tělo nebezpečné, naopak v několika aspektech je to výhodnější než pravidelné pauzy mezi platíčky. Můžete tedy tímto způsobem užívat antikoncepci opakovaně, můžete dokonce užívat kontinuálně libovolně více platíček než jsou dvě. S pozdravem Martina Hasilová

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: