Oddálení menstruace

Dobrý den, užívám antikoncepci Lunafem a uvažovala jsem, že bych si oddálila menstruaci. Jen mám obavy, jak na to moje tělo zareaguje. Je mi přece jenom 18let a zatím jsem nikdy menstruaci neoddalovala. Je jistota, že mě antikoncepce bude i tak spolehlivě chránit? A je možnost, že se mi pak menstruace o pár dní posune nebo nenastane vůbec ? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. I při oddalování menstruace jste chráněna. V případě Vaší antikoncepce v podstatě pokračujete v užívání bez přestávky po požadovanou dobu nebo můžete bez přestávky využívat celý další blistr a přestávku udělat poté. Během pauzy by pak mělo nastat menstruační ( pseudomenstruační) krvácení.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x