Oddálení menstruace - ne norethisteron

Dobrý den pane doktore, před několika lety jsem užívala Norethisteron v dávce 1/2 tablety jednou, možná 2x denně, kvůli nepravidelnému cyklu. Musela jsem požádat o přerušení léčby kvůli silným nežádoucím účinkům - emotivní změny nálad, podrážděnost, závažné poruchy soustředění a paměti (několikrát během těch pár týdnů jsem se nepozorností dostala do ohrožení zdraví i života). Stejné příznaky jsem zažívala i několik dní po prvním porodu (fyziologický, jen velká dávka pitocinu). Nyní po dvou porodech mám MS víceméně pravidelnou, s PMS dva dny před začátkem krvácení, příznaky podobné výše popsaným) Potřebovala bych o několik dní oddálit nebo přiblížit menstruaci v červenci. Nerada bych ale opakovala zkušenost s Norethisteronem. Mohl byste mi prosím doporučit alternativu? Jsem zdravá, 39 let, nízký TK, v lednu mi byla nalezena cysta 3cm na děloze - bez terapie. Děkuji Vám za pomoc!

Odpověď odborníka:

Alternativou by bylo posun menses pomocí antikoncepce,ale je velká pravděpodobnost, když jste takto zareagovala na Norethisteron,že reakce na antikoncepci bude stejná a jiný způsob posunu než hormonální neexistuje. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kouření zpomaluje růst u chlapců
Články: Kouření zpomaluje růst u chlapců
Během čtyř let průměrný...
Rektoskopie
Články: Rektoskopie
Rektoskopie je endoskopická...
Uzlina
Články: Uzlina
Mízní uzliny, také...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: