Oddálení menstruace s nehormonálním tělískem

Dobrý den. Za měsíc nastupuji na operaci (zmenšení poprsí). Bohužel mi na plánovaný termín operace vychází menstruace. Mám nehormonální tělísko. Pan doktor mi napsal norethisteron, i když jsem ho prosila o nějaký jiný lék, či jinou možnost. Po norethisteronu mám příšerné migrény a nevolnosti. Navíc následná mestruace je příšerného rázu :-/ Je možná i jiná varianta? Například, že bych brala hormonální antikoncepci?? Ten norethisteron opravdu nezvládnu. Můj gynekolog mi řekl, že hormonální antikoncepci v době operace mít nemůžu, i když v dokumentech, které mi ohledně operace dali je v dotazníku napsáno, zda-li užívám nějaké léky vš

Odpověď odborníka:

dobrý den i já bych vám poradil vysadit atk.riziko embolické komplikace při užívání syntetického estrogenu tu prostě je. a modelace prsů je zbytný výkon, čili proč riskovat. nezbyde než přeobjednat termín operace po menstruaci, nebo použít noretisteron, sice taky hormon, ale velmi výrazně nezajímavým rizikem k embolické příhodě...předpokládám , že k operaci dostanete preventivně Clexane, nebo Fraxiparine - nízkomolekulární hepariny , které riziko embolie minimalizují k 0

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Boule Chtěl bych se zeptat mám vzadu na hlavě něco jako bouli je to bolestivé na...
  • Holter Již jste mi odpovídala, ale ne konkrétně.Zeptám se tedy ještě jednou...
  • Popraskana predkozka na penisu Mam popraskanou predkozku a nejde mi...
  • Oteklý ret Obracím se na vás s prosbou o radu udělal se mi na rtu koutek ze...
  • Chlamydia pneumoniae Mám dotaz ohledně téhle potvory.Již delší dobu jsem...
  • Vyrážka kolem očí Kolem očí na kůži se mi dělají červené půpínky, které se...
 
Naposledy čtené: