Oddálení náhrady kyčelních kloubů

  • Dotaz od: František
  • Publikováno: 20.11.2014
  • uLékaře.cz

67 let. Bolest při delší chůzi. Flexe do 90 st, zevní rotace 5-10 st. Vnitřní 0. Kloubní štěrbina 2,7 mm. Chci oddálit náhradu tím, že nebudu kyčelní klouby namáhat a zcela se vyvaruji delší chůzi. Medikaci ani fysioterapii nebudu provádět. Děkuji.

Odpověď odborníka:

To všechno jede, odlehčení, cvičení a posilování pletence pánevního, medikace, lázeňská léčba. Jak ale stav popisujete je tato kýčel vhodná k náhradě. Operace jsou dnes tak propracovány, že byste se neměl operace bát. Je u vás zřejmě vhodná, pokud nejsou vážné zdravotní námitky.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x