Odeslání na alergolgii

Dobrý den paní doktorko.Mám dotaz dcera 15měs. cituji dětskou lékařku recid.laryngitidy měla ji dvakrát 211 a 1011,po hospitalizace přetrvává rýma a kašel cca 14dní je toto důvod k odeslání na alergologické vyšetření?jinak nemocná nebyla.Syn 4roky začal navštěvovat poprvé MŠ od září do té doby neměl nikdy ATB a nemocnost min.nyní nemocný po třetí paní doktorka ho posílá na alerg.vyšetření rovněž.Chtěla bych slyšet objektivní názor.Děkuji za odpověd.Pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý dne, pokud u dítěte přetrvává dlouhodobě kašel po infektu, recidivující rýma, je to určitě indikace k alergologickému vyšetření. Stejně to platí i u recidivujících respiračních infektů, samozřejmě po nástupu do školky se nemocnot může zvýšit, ale pokud je to během 2 měsíců 3x, tak by samozřejmě také alergická etiologie mohla připadat v úvahu. Záleží také na anamnéze, zda-li se v rodině alergie nebo nějaká porucha imunity vyskytuje.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: