Odezni ureaplasma?

Dobry den, mel jsem paleni pri moceni a na venearologii mi v tu dobu kultivaci z moci nalezli ureaplasmu/mykoplasmu. Po asi tydnu vsak symptomy zmizely a tak jsem si nechal udelat jeste test z moci pomoci PCR (komercne) a tam mi vysla jiz ureaplasma negativni. Je treba, abych bral predepsany Doxyhexal i presto, ze mi priznaky odeznely a PCR vysla negat? Nemohu byt stale nakazlivy pro ostatni, nebo mit urea/mykoplasmou ohrozene reprodukcni organy? Nebo je mozne, ze si s tim telo poradilo samo a ATB uz nejsou nutna? (nechci se zbytecne antibiotikama rozhodit jinak). Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Když byla Ureaplasma positivní je nepravděpodobné,že by sama od sebe vymizela,raději bych proto doporučit předepsaná antibiotika vybrat,aby byla absolutní jistota. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: