Odmitani prikrmu

Dobry den, chtela jsem se zeptat na meho 8.mesicniho syna. Zacala jsem s prikrmy, kdyz mu bylo 7,5 mesice, zelenina, ovoce, do te doby byl plne kojeny. Odmita jakoukoli tuhou stravu, drzi jidlo v puse a nechce jej polknout. Rostou mu zuby, tak jsem se chlela zeptat, zda ty mohou byt pricinou jeho reakce na tuhou stravu nebo mame jiny problem. Materske mleko neodmita. Mam mu nabidnout jinou formu stravy nebo pokracovat a davat mu kazdy den trosku a cekat, jak bude reagovat. Dekuji za odpoved. Hana F.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, teoreticky může tuhá strava při prořezávání zoubků působit obtíže, jedná se ale o přechodný moment. Strava by v počátcích zavádění příkrmů měla být mletá nebo rozmačkaná, teprve s postupem času zavádíme drobné kousky. Zkuste jídla obměňovat, jídlo by se ideálně mělo odehrávat s rodinou. Pokud jste s příkrmy začala teprve před 14 dny, je to ještě poměrně krátká doba, situace se časem jistě zlepší.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: