Odmítání příkrmů

Dobrý den. Mám 20měsíčního syna, kterého stále plně kojím. V 7. měsíci jsem mu začla podávat příkrmy podle dostupné literatury, což se u 1. dítěte osvědčilo. Syn však veškeré jídlo odmítal. Po přestávce jsme zkusili znovu od začátku, postupně jsem nabízela veškeré doporučené potraviny , hotové i domácí příkrmy, ovoce, zeleninu.Kolem roku ochutnal 1 druh smetanového pudingu (typ monte, maty) který jediný mu zachutnal a nyní ho chce i 3 za den. Teprve nyní se naučil pít alespoň pár doušků vody. Na váze přibírá dobře, žádné obtíže nemá. Nemohou mu už ale chybět nějaké vitamíny a živiny? A naopak nemůže mu škodit ten puding?Není to , že odmítá pevnou stravu, příznakem nějaké nemoci?Už mě nenapadá žádný trik, jak jinak ho nakrmit. Jinak mě to zatím nijak neobtěžuje a do 2 let kojit chci. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je moc dobře, že ještě kojíte, ale máte pravdu, už by mu jen Vaše mléko opravdu stačit nemělo. Neexistuje jiný způsob, než znovu dítěti nabízet a nabízet. Nemyslím si, že by se mohlo jednat o nemoc, když dítě dobře prospívá a nejeví známky nemoci, ale zkoušejte mu stravu zpestřit.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: