Odmítnutí gynekologa provést vyšetření při podezření na kvasinkovou infekci

Dobrý den, trápí mne již velmi dlouho kvasinkové infekce a to někdy i každý druhý měsíc. Můj gynekolog se mne nejdříve snažil léčit, pak mi začal tvrdit, že na mě doplácí a že jej stojím moc peněz. Nyní, když se chci objednat a povím sestře, že to vypadá jako kvasinková infekce, nechtějí mě objednat a posílají mne do lékárny pro volně prodejné léky. Je to velmi nepříjemné. Navíc ne vždy jsem si jistá, že se jedná o kvasinky a také platit každý druhý měsíc jen za léky na kvasinky 200,- mi také nepřipadne ekonomické, když si platím zdravotní pojištění. Možná se ale mýlím a v ppřípadě, že je lék volně prodejný mne lékař nemusí ošetřit? Krom toho platím lékaři každý rok "dobrovolný" finanční příspěvek.. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v první řadě mě napadá, pokud se mnou takto lékař zachází a ještě mu dávám "finanční příspěvek", není pro vás ekonomičtejší změnit jej? Pokud jde o mykosy, pokuste se pojmout toto onemocnění šířeji a zamyslete se nad možností léčení celkově. Problém kvasinek je totiž vždy komplexní. Pokud jste vyzkoušela klasické medicinske metody a nejsou příliš úspěšné, zkuste hledat ještě dál a změnit více složek svého života: změnit stravu - hlavně jde o omezení cukrů, zamyslet se nad svým oblékáním (doporučeny jsou přírodní materiály na spodní prádlo), doplnit léčbu např.Femigelem nebo enzymoterapií, která se jeví jako velmi úspěšná....a další zásady (viz doporučené odkazy) . Nověji se zkoušejí autovakcíny, ale to až po vyčerpání všech možností léčby. Ale hlavně měla byste být vyšetřena gynekologem kompletně - vaše hormonální hladiny by mohly ukázat poruchy v hormonální sféře (hlavně převaha estrogenů nebo nějaký druh hormonální nerovnováhy), které mohou kvasinkové a jiné infekce v pochvě podporovat. Ty se jistě dají řešit, ale nejprve musíte mít stanoveny hormonální hladiny a měla byste být podrobněji vyšetřena. Hodně informací o mykosách najdete na tomto odkazu: http://www.gynekologie-olomouc.cz/mykosa.html nebo http://www.lupusinky.estranky.cz/clanky/diskuse-o-problemech-u-lupusu_/zanety-gynekologicke-nejen-u-lupusu____o__ Kdyby snahy nebyly dlouhodobě úspěšné, uvažujte o navštěvě imunologie, kde se touto problematikou také zabývají. Může jít u vás o třeba o nějakou poruchu imunity. Více na: http://www.imunologie.cz/naplnzanety.htm Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: