Odnaučování od dudlíku

Dobrý den, ráda bych se zeptala na radu ohledně odnaučování dudlíku. Mému synovi byl nedávno 1 rok. Asi před 14 dny měl silnou rýmů, takže po dobu asi 3 dnů odmítal dudlík, resp. vzal si ho, ale vzápěti jej vyplivl, protože s ním nemohl dýchat. Rozhodla jsem se situace využít a po odeznění rýmy jsem mu už dudlík nevracela. Považovala jsem to za nenásilný způsob odnaučení na dudlík, což bychom stejně za několik měsíců prováděli. Teď už si tím ale nejsem tak jistá, protože v některých stresových situacích (jako např. návštěva lekáře, kterou syn těžce snáší) byl dudlík spolehlivých prostředkem k uklidnění. Nevím, jestli teď synovi nezpůsobuji zbytečný stres, když mu dudlík nedám a neškodím mu tím víc, než kdybych mu jej po nemoci vrátila. Také naše dětská lékařka mi řekla, že jsme dudlík zrušili zbytečně brzy. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud si Váš syn od užívání dudlíku stačil odvyknout, nemá smysl se k dudlíku vracet. Zkuste synka uklidnit jiným způsobem, mimo jiné i tím, že při návštěvě dětské lékařky budete klidná a i Vy sama (dítě stres snadno vycítí a nechá ho na sebe přenést). Pokud to ale těžce nese a pláče, bylo by dobré se k dudlíku na nějakou dobu ještě vrátit.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: