Odplaveni antibiotik z tela

Dobry den ! 1)Potreboval bych vedet za jak dlouho se uplne dostanou antibiotika z meho tela , abych mohl pit alkohol(tata ma 50), nemelo to zadne vedlejsi ucinky. (atb - v- penicilin 750mg) 2)pripadne byl by velky problem vysadit prasky od sedmeho dne uzivani ? dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přípitek si dát můžete, aniž by Vás to nějak poškodilo, tedy pokud nemáte sníženou funkci jater. Pokud byste chtěl pít více, tak penicilin se odplaví cca za 12 hodin, bezpečné by tedy mělo být konzumování alkoholu cca za 24 hodin od vysazení léků. Ukončit léčbu po 7 dnech je teoreticky možné, pokud je onemocnění dostatečně zaléčeno. Zda tomu tak bude u Vás, to Vám zodpoví pouze Váš ošetřující lékař. Pokud byste lék vysadil sám, mohlo by dojít ke zhoršení onemocnění a ke vzniku rezistence (odolnosti) bakterií, proti kterým to antibiotikum užíváte, na toto antibiokum (= pak už by u Vás nebylo účinné proti těmto bakteriím).

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x