Odpověď k předešlému dotazu

Dobrý den, moc se omlouvám, ale nevím jak se tady odpovídá, proto píši takto, muj endokrinolog první, co jsem k němu chodila, mě neustále urážel že jsem tlustá a že to chce shodit, věřte že už jsem se snažila tolikráte, ale stále to samé... Shodím pár kilo a najednou je to zpět i s nějakým kilem na víc, nedržím diety, těm nevěřím, můj druhý endokrinolog prohlásil, že se s tím budu muset smířit, že prostě budu silnější, že to tak prostě je, ale já se s tím nikdy nesmířím... před zákrokem a půl rok po něm jsem měla 64 Kg, teď mám bez mála 90Kg, brala jsem letrox 100mg pak mi lékař dal Thyreotom Forte, moje váha šla náhle dolů, nevím proč ale je to tak, jenže tento lék už nevyrábějí, teď jsem zase na letroxu 100mg denně, jsem jako atomová koule a trápí mě to...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jak již bylo uvedeno v předchozí odpovědi - je třeba posoudit i event. jiné příčiny zvýšení hmotnosti, než je dysfunkce štítné žlázy. Je nicméně pravda, že u části pacientů je třeba k zajištění náhrady funkce štítné žlázy užívat nejen samotný thyroxin (v lécích Letrox a Euthyrox), ale lék obsahující přímo "aktivovaný" hormon štítné žlázy - což je Thyreotom. Zda je to ale na místě ve Vašem případě musí vyhodnotit Váš ošetřující lékař... Thyreotom se v případě potřeby dá sehnat ze zahraničí (vyrábí se, jen se k nám aktuálně nedováží).

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: