Odstraněné znamínko

Dobrý den, chtěla jsem se vás zeptat, před čtyčmi měsíci jsem byla na odstranění pihy na obličeji a zajímalo by mě, jestli už mohu chodit do solária, nebo jestli je na to ještě moc brzo a jak je to sluníčkem, protože když jsem byla a operaci se žlučníkem, tak jsem si jizvy musela před sluníčkem chránit krémem s vysokým UV faktorem. Předem moc děkuji za odpověď a mějte se hezky.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, 4 měsíce po odstranění pihy se můžete běžně pohybovat na slunci. Samozřejmě, při delším pohybu na slunci jsou vždy vhodné krémy s ochranou UV faktorem, tedy je vhodné se před sluncem chránit. Doporučit solárium nelze, až na výjmečné případy, kdy by vám to doporučil kožní lékař. UV záření je v malé míře prospěšné, ale k tomu není třeba dlouhé slunění a nezapomínejte, že UV záření je také zodpovědné za vznik nejzhoubnějšího nádoru kůže, takzvaného maligního melanomu.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: