Odstranění dělohy

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se Vás zeptala, zda-li byste mi doporučila odstranit dělohu z těchto důvodů: endometrióza, myom- prozatím o vel. 2cm, ale již v minulosti mi byl jeden vyoperován, neboť dorostl do délky až 6,8 cm, polyp (1,2 cm) + odstraněny další části děložní sliznice v proliferaci....tento zákrok jsem absolvovala před měsícem. Cítila jsem se dobře,nic mě nebolelo, ale zase mě začíná bolet v podbřišku, jako před zákrokem, zdá se mi, že se v děloze zase něco začíná tvořit.(což se samozřejmě uvidí časem na Uz). Nechtějí se mi již podstupovat žádné gyn. zákroky, mám dvě děti, které jsem rodila cís. řezem, je mi 41 let. Tak si myslím, zda-li by to tento radikální jeden zákrok - odstranit dělohu vše nevyřešil.Děkuji velmi za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těžko Vám můžu doporučit bez znalosti nálezu, jak dál postupovat. To by měl vyřešit Váš lékař. Odstranění dělohy je velká břišní operace, která má svoje indikace - důvody, proč má být udělána. Neznám přesně Vaše obtíže, mohu se orientovat pouze podle toho, co píšete, ale neuvažovala jste třeba o méně radikálnějkším řešení - zavedení nitroděložního tělíska Mrena?

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: