Odstranění dělohy a vaječníků

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je pro mě vhodná operace, odstranění dělohy a vaječníku. Je mi 42 let, dvě děti. V roce 2009 jsem prodělala submasivní plicní embolii a levostranný plicní infarkt, rok jsme brala warfarin. Vysadila jsem hormonální antikoncepci, nepiji alkohol, nekouřím. V roce 2015 jsme prodělala trombózu mozkového splavu. Mám doživotně warfarin. Nyní mám časté bolesti v podbříšku, velmi silné menstruace (7-9 dní), bolesti břicha a zad. Při ovulaci též bolest břicha. Nadměrně se potím. Jsem heterozygont pro mutaci genu MTHFR. Mám problém s únikem moči po překotném porodu. Dříve mi stačilo cvičení, nyní se stav zhoršuje. Dle vyšetření mám i zúžení močové trubice. Při pohlavním styku mám nutkání na velkou stranu. Nevím, jak se mám rozhodnout, jak velké je riziko pro další embolii či trombózu. Je jiná možnost pro zbavení se bolesti a zmírnění krvácení?

Odpověď odborníka:

Bohužel jiná možnost není,dají se jen mírnit příznaky risiko operace by měl posoudit anestesiolog. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: