Odstranění dělohy a varixy

Přejí pěkný večer, Tři roky mam bolesti břicha.Byla jsem na laparoskopii v roce 2014,2014,2010.Zjistily mi že mám moc varixu a v roce 2010 jsem měla vysokou sliznici.Letos jsem byla u svého gynekologa a zdělil mi že mi upadá děloha a jeho doporučení je dát dělohu laparoskopicky pryč.Mé problémy jsou bolí mě hodně břicho a mám pichaní do konečníku.Mám práci kde stojím 7 hodin.Neudržím moč a mám velké tlaky do břicha směrem dolu.Mám strach že když mi odeberou dělohu udělají varixy velký problém.Moc vám děkují za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, píšete trochu neučesané informace, asi tedy je u vás problém s poklesem dělohy, unikem moči, a opak bolestmi v panvi, což se při oněch laparoskopiích dalo vysvětlit varikozními komplexy cév dělohy a závěsu dělohy.. nepíšete zda při oněch laparoskopiích prováděli nějaký výkon ( koagulace, rozrušení srůstů či disekce tkání..). ve vašem případě bych se vyjmutí dělohy nebál, myslím že pomůže nejen od pocitu tlaku na konečník ale také od bolesti. prostě operací zmizí to co bolí.. unik moči bych však přeci jen dovyšetřil ve specializované urogynekologické poradně-aby bylo jasné, že při operaci nebude třeba ještě třeba připojit nějaký výkon k podpoře udržení močení... jedna operace je lepší než 2 ( děloha a unik v jedné operaci)

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: