Odstranění dlahy z proximálního humeru

Dobrý den, byla jsem letos v létě operována pro zlomeninu proximálního humeru-do horního konce pažní kosti mi byla voperována dlaha. Vzhledem k mému věku-35 let mi bylo sděleno, že dlaha se bude po roce znovu vyoperovávat. Ráda bych věděla jestli doporučujete její vyoperování a pokud ano, jaká rizika z odstranění vyplývají. Je např. velké riziko poškození radiálního nervu při operaci nebo je toto riziko malé? Jde o to, že je to levá ruka a já jsem levák, takže mám pochopitelně obavy. Je pravdou, že i 5 měsíců po operaci mě paže při určitých pohybech bolí (operatérem mi bylo sděleno, že to bolí proto, že tam je ta dlaha a šrouby a po vyoperování to přestane bolet+zlepší se hybnost). Co si o výše uvedeném myslíte? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Většinou dlaha není příčinou bolesti, jen tehdy, pokud zde k nejakým změnám zatím dochází. Horní část pažní kosti umožňuje velmi časné modstranění dklhy. Je to místo relativně vysoko nad průchodem radiálního nervu, takže jeho poškození při nové operaci je málo pravděpodobné. Doporučené odstranění dlahy bych opravdu absolvoval.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: