Odstranění krčních madlí

Dobry den, mela jsem absces levé mandle, tu mi na ORL rozrizli, aby hnis mohl vytect, poté jsem mandle cistila a užívám pichany penicilin, zůstala jsem ležet v nemocnici. Lékař rikal, ze do budoucna mam zvážit odstranění mandli. Nosní mandle mam pryc již od dětství, ale u krčních se celkem bojim, tak nevim, jestli mam v budoucnu zákrok podstoupit či nikoli? Je pravda, ze na angíny trpím - tak 2x do roka mam urcite antibiotika protoze mi uz vselijaka strikadla do krku nepomahaji a jako menší jsem mela casto i záněty středního ucha. Nevim tedy, jestli se mi muze absces vrátit s tim, ze prave na angíny mam "stesti" nebo jestli se uz nemusi objevit vubec a tim bych se vyhla i chirurgickemu zákroku mandli? Rada bych znala Vaše doporučení, popřípadě bych chtela poradit, co me čeka kdyby se odstranění nepovedlo, jaké jsou následky apod. Dekuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená Kristýno, vřele Vám doporučuji si nechat mandle odstranit, protože se Vám absces bude opakovat!. A tu bolest byste si jistě nechtěla dobrovolně zopakovat. Ve většině nemocnic se při abscesu ihned, tak zvaně za tepla, madle odstraňuje a je to při jedné bolesti. Výkonu se nebojte.

MUDr. Helena Rosická
MUDr. Helena Rosická

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: ORL Rosička s.r.o., ambulance ORL pro dospělé a děti, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: