Odstranění krčních mandlí

Dobrý den,mám na Vás pane doktore otázku,bylo mi doporučeno odstranění krčních mandlí,dle lékařské zprávy -Tonsily patrové nad oblouky se zjevnou kryptogenní přestavbou a při tlaku na tonsily lze z krypt vytlačiti řídký hnis.Jde o zjevnou tonsillitis chronice.dop. provedení TE bilet. Je mi 31 let a jsem alergik,lehký astmatik. Vím ,že na tuto operaci jsou velice odlišné názory,proto Vás žádám o radu a názor jestli odstranit či ne.Problémy z toho vyplývající jsou pravděpodobně lehké bolesti v krku,spíše škrábání,pocit sucha v krku,lehké potíže s polykáním na sucho.Angínami netrpím. Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na odstarnění madlí jsou opravdu různé názory, nevím, jaké jsou výsledky kultivace (rozboru stěru z mandlí a zjištění jejich bakteriálního osídlení). Pokud je nemáte, požádejte lékaře, který Vás k operaci doporučil, aby Vám je udělal. V některých případech mohou totiž zvětšené mandle osídlené nebezpečnými kmeny bakterií být zdrojem infekce pro zbytek těla. Pokud ale Vaše subjektivní potíže nejsou příliš velké, není operace nezbytně nutná. Podle mě je ale na místě poradit se s ošetřujícím lékařem, který zná Váš stav a dokáže vhodnost operace posoudit lépe.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: