Odstranění lipomu

Dobrý den, na rameni mám asi 5 cm lipom už rok, který se nezvětšuje, ale když jsem jej chtěla nechat odstranit, doktor řekl že pod celkovou narkózou. Prosím Vás chci se zeptat, je nějaká možnost nebo klinika kde dělají odstranění lipomů i bez celkové narkózy? Mám epilepsii a narkóza se mi vždy po ní zhorší. Chtěla bych jen lokální umrtvení. Lipom je těsně pod kůži opouzdřený, ale kvůli něj nechci podstoupit celkovou narkózu, ale chtěla bych jej odstranit jde to vidět a nemůžu mít ani šaty na ramínka, děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Odstranění takto velkého lipomu je možné i v lokálním znecitlivění, doporučuji obrátit se na korektivně dermatologické pracoviště či plastickou chirurgii, klasická chirurgie není úplně ideální (jizvy).

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: