Odstranění mizních uzlin v podpaží

Dobrý den. Dne 23.9.mě kousla divoká veverka. Po dvou měsících mi zjistili tularemii a zahájili léčbu atb. V začátcích, tedy v prvním měsíci nemoci jsem měla na obou pažích velmi bolestivé velké uzliny, a to v podpaží. V současné době tyto již nejsou opticky vidět ani na prohmat. A nebolí. Na vyšetření sono se však objevili ve velkém počtu. Bylo mi lékařem sděleno, že po atb mi provede kontrolu uzlin a když nezmizí, tak mi je vyřežou. Chtěla jsem se zeptat, zda pokud bych uzliny v podpaží měla i po léčbě atb dále, tento radikální zákrok odmítnout podstoupit...bojím se následných potíží, jako např. Sloní ruka. Pokud je můj dotaz úsměvný, omlouvám se, nemám od lékaře k tomuto problému dostarek informací. Mám jen pocit, že odstranění uzlin udělá více paseky než v současné době je. Totiž uzliny mě již ani na jedné straně vůbec nebolí. Mohl byste mi pomoci v případném rozhodnutí, zda uzliny odstranit či je ponechat. Děkuji za odpověď Kateřina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otázku zda je nutné uzliny odstranit směřujte na lékaře infekčního odd.

MUDr. Tomáš Mašek
MUDr. Tomáš Mašek

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: