Odstranění myomu a septa v děloze

Dobrý den, dnes jsem byla na vyšetření před plánovanou hysteroskopií, mám nastoupit na zákrok za 10 dní s tím, že mi "v jednom" odstraní septum z dělohy (cca 15mm), subserozní ložisko (18x19mm) a cysty z vaječníku (14 a 11mm). Jsem z toho trochu vyděšená, můj gynekolog mě poslal pouze na vyšetření s tím, že odstranění septa se většinou nedělá, protože s sebou nese rizika. Je mi 30 let a po jednom ZT se snažíme 6 měsíců o dítě. Co si o odstranění septa myslíte? Mám ho podstoupit?

Odpověď odborníka:

dobrý den, platí pravidlo, že hysteroskop v rukou zkušeného operatéra při obtížích co popisujete, je přínosem pro každou pacientku. rozsah výkonu je vždy odvislý od aktuální situace během operace, tedy nelze říci že se něco nedělá....jistě jste objednána na renomované pracoviště a vše se povede! při snaze o otěhotnění je vždy výhodnější aby děloha se svou dutinou byla v co nejlepší kondici.:- držím palce.

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: