Odstranění nosní mandle

Dobrý den, ráda bych požádala o názor. Syn bude mít ze 2 měsíce tři roky. Často trpí laryngitidou a jednou zánět středního ucha, který byl podchycen již v začátku, léčba pouze kapkami. Nyní už 14 dní zadní rýma, suchý dráždivý kašel, stále opakující se teploty, spí s otevřenou pusou (i přes den má), v noci chrápe, spí neklidně a budí se kašlem. Nyní vyšetřen na ORL s tímto : Zahlení, rinitidy, dýchá pusou, chrápe, otitida 1x. Uši bub šedé, kontur, s refl, zvukovody klidné, nos sliznice ruž, bez patol. sekrece, nosohl. nepřehledný-fibroskopii-bez patol. sekrece z PND, bez NP nosohl. AV do poloviny choan. Hltan sliznice ruž, tonsily bez patol., hrtan epigl. klidná štíhlá, hlasivky bledé, sym. pohybl., subgl. volná, uzliny nehmatné TG A bilat RES AV gr II, recid infekce HCD, středouší bez podtlaku. Dop. vzhledem k protrah anam, indikuji endo AT. Myslíte, že je opravdu na místě odstranění nosní mandle, zlepší se tím něco? Ještě bych se ráda zeptala na Váš názor ohledně odstranění mandle laserem. Děkuji za odpověď a Váš čas. Anelize

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve vašem případě bych ukázala synka ještě jinému lékaři ORL specializace, aby posoudil, zda je opravdu nutné odstranění nosní mandle. Já osobně nejsem přesvědčena, že odstranění pomůže, tuto variantu bych zvolila až když by jiné metody selhaly - taky bude syn větší a bude výkon snášet lépe/ laserová operace se pro vaši informaci jeví jako vhodnější pro děti, je šetrnější, laserem se tkán jakoby "odpaří"/. Můžete požádat lékaře o nespecifickou imunomodulaci /lék, ve kterém jsou obsaženy oslabené kmeny bakterií, které nejčasjtěji způsobují záněty horních cest dýchacích - užívají se ústy, ale jsou jen na předpis/. tento lék by měl posílit imunitu proti bakterím celkově. Zkuste se o této léčbě domluvit s pediatrem - lék se jmenuje Bronchovaxom. Můžete se také obratit na homeopata, který pomůže posílit imunitu synka a poléčit i opakované záněty - jde o celostní přístup k nemoci, více si určitě sama najdete na netu. Zkuste také podstatně a dlouhodobě!!!!! omezit mléčné výrobky /zahleňují/ a sladkosti ze synovy jeho stravy, bývá to ůčinné, i když názory na to se různí. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: