Odstranění nosní mandle

Dobrý den pane doktore, prosím Vás o radu, mé děti bývali často nachlazení, spíše vodnaté rýmy, kašel, v červnu jsme navštívili ORL a poslali nás do Fakultní nemocnice. Nyní je to pár měsíců a děti až na lehkou rýmu nemocné nebyli, necrápou, nespí s otevřenou pusou. Na ORL nás objednali na listopad a já teď před zákrokem zjišťuji podrobné informace na internetu, zkušenosti maminke jsou ale většinounegativní. Na papírech z ORL ambulance mám u syna následující: nosohltan přehledný, vegetace asi do 1/4 choan, ostatní nález klidný. A dcera velké aden. vegetacemi do poloviny choan, mezof klidný Epiglotis rourka klid, prosím poraďte. Já sama jsem alergik, mám celoroční rýmu.

Odpověď odborníka:

Zvětšená nosní mandle je v dětském věku poměrně častý nález a důvod k jejímu odstranění by byl tehdy, pokud by děti trpěly opakovanými záněty - rýmy, střední ucho, alergie apod. Jestliže dítě žádnými obtížemi netrpí, není nutné tuto mandli odstraňovat. Jednak po odstranění velmi často dorůstá a dále v dospívání dochází k přirozenému zániku této mandle.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: