Odstranění obou vejcovodů a těhotenství

Dobrý den, mám kamarádku, která před 3 lety podstoupila odstranění vejcovodů, zbytek byl zachován, chci se tedy zeptat, zda může normálně otěhotnět, jestli je to vůbec možné, dokonce byla i dvakrát na umělém oplodnění a ani to se nepodařilo, je jí 36, a vím že je z toho hodně nešťastná, ráda bych to pochopila více, co se v tom těle děje, jestli bych jí mohla nějak pomoct, jestli jsou ještě nějaké jiné možnosti, fakt bych jí chtěla pomoct, nějací specialisté v Praze, okolí.... Děkuji moc Michaela

Odpověď odborníka:

dobrý den, pokud jsou odstraněny oba vejcovody, přirozené otěhotnění není možné.nemá se kudy dostat spermie k vajíčku a pak oplozené vajíčko zpět do dělohy.IVF center v Praze je hodně, nevím,kde se léčí kamarádka.např.pronatal, Iscare, ale i podolí a apolinářská klinika všeobecné nemocnice.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: