Odstranění sleziny

Pred dvěma měsíci jsem byl na operaci se slezinou. Hraju závodně fotbal a pri zápase jsem mel úraz. Byla mi odstraněna. Operace měla horší průběh kvůli 3 litrům krve v dutině břišní. Kvůli těmto komplikacím byla operace provedena řezem břicha nad a pod pupkem. Doktoři mi doporučili 3 měsíce klidnějšího režimu a až 6 měsíců bez pohybu. Bricho me jeste mírně boli v oblasti jizvy. Je to normalni? A je tato doba bez pohybu v poradku? Nebo bych mohl začít s pohybem dříve. Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Karle,
mírné pobolívání může přetrvávat ještě několik měsíců po operaci, důležité je, že se bolest nezhoršuje a postupně se stav lepší. Co se týká doporučení klidového režimu, toto by se mělo určit spíše individuálně dle stavu pacienta. Pokud budete v pořádku a bez obtíží, lze dobu bez pohybu určitě zkrátit, samozřejmě po konzultaci s ošetřujícím lékařem.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: