Odstranění zánětlivých vejcovodů

  • Dotaz od: Zuzana, 30 let
  • Publikováno: 8.5.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, s manželem se už delší dobu snažíme otěhotnět. Spermiogram nám odhalil, že manželovy spermie jsou "líné", proto začal užívat doporučené vitamíny. Můj hormonální profil je v pořádku a ovuluji. Nyní jsem poslaná na laparoskopii, při které má být zjištěna průchodnost vejcovodů. Bylo mi doporučeno, abych si je nechala odstranit, pokud by byly neprůchodné a zánětlivé (v případě pouze neprůchodnosti ponechat), že bych prý neotěhotněla ani po umělém oplodnění. Prosím o Váš názor. Předem děkuji!!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vše, co jste napsala, je pravda. Pokud jsou vejcovody pozánětlivě neprůchodně, je opravdu lepší je odstranit. Přesto bych ale doporučoval konzultaci s ošetřujícím gynekologem. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: