Odstranění znamének, vyrážka

Dobrý den, prosím Vás mám 2 otázky 1) chtěla jsem se zeptat, zdali je pravda, že odstranění znaménka je nebezpečné? Může po odstranění (v jeho následku) vzniknout rakovina kůže? Mám po těle mnoho různých znamének různých tvarů a velikostí. Některá mě někdy svědí a bolí. Tak nevím. 2) Chtěla jsem se zeptat ještě na toto: Na obličeji se mi někdy objevuje vyrážka: zvláště okolo nosu, na bradě, na spáncích a na čele- zvláště mezi obočím. Vypadá jako malé červené tečky vedle sebe, které se mění v drobnou krupičku, někdy i droboučké puchýřky. Vůbec ale nevím, z čeho to mám. Dělá mi to často po alkoholu ale někdy i samo od sebe. Někdy je to vážně nepříjemné a těžko se toho zbavuji. Dost to pálí a štípe. Děkuju.

Odpověď odborníka:

1) Pokud máte znaménka, která svědí či bolí, rozhodně je ukažte dermatologovi. Asi bude vhodné je odstranit. Je nesmysl, že po odstranění znaménka může vzniknout rakovina. Jestliže se znaménko vyřízne celé, žádný zbytek v kůži nezůstane, není možné aby z toho "ničeho" vznikl nádor. 2) Může jít s největší pravděpodobností o seborhoickou či periorální dermatitidu, obojí se dá léčit, takže opět - navštivte dermatologa.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x