Odstraněný fibromek a nová pigmentová skvrna

Dobrý den, paní doktorko, chtěla jsem se prosím zeptat: cca v květnu to bude rok, co jsem si nechala od kožní lékařky odstranit pigmentovaný výstupek v podpaží-označen lékařkou jako fibromek a odstraněn laserem. Poté, co se mi dané místo zhojilo a jizva zesvětlala do barvy okolní kůže, zjistila jsem, že uprostřed a na okraji jizvy jsou 2 cca 1mm středně hnědé tečky/skvrnky (nyní je sleduji tak cca 2 měsíce a zdají se mi zatím neměnné). Je běžné, že v daném místě zase nějak "vylezou pigmentované buňky" nebo by jejich objevení mohlo znamenat nějaký vážnější problém? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Po odstranění pigmentovaného útvaru může dojít k "vystoupnutí" pigmentu z hlubších vrstev na povrch kůže, není to nebezpečné, jde jen o kosmetickou záležitost.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: