Odtok plodové vody

Dobrý den mám hrozný strach,jsem ve 24 týdnu těhotenství,před třemi týdny jsem byla vystavěna velkému stresu,na večer jsem snědla více melounu a vypila i dost tekutin,v noci jsem měla stálí pocit na močení ale byla jsem líná vstát,nakonec jsem jednou močit byla ale bolelo mě celé břicho po melounu,nedělá mi dobře,ráno jsem se probudila a vyděla na kalhotech od pižama jakoby velkou mapu na rozkroku a kolem červené fleky,vše už bylo ale úplně suché,přes den jsem neměla žádné obtíže ani žádné úniky ničeho podezřelého,kalhotky jsem měla úplně suché,nechtěla jsem jít k lékaři,mám 15 ti měsíčního syna a představa že bych měla být v nemocnici mě ničila,byla bych vystresovaná ještě víc,žádné problémy od té doby nemám,jen trochu menstruační bolest zad ale to jsem měla i před tím,není to časté,spíše po námaze,prosím vás kdyby to byla plodová voda mohlo by být miminko kvůli úniku nějak postižené?ani nevím co to bylo,jestli ty červené fleky z melounu nebo nevím,nebo jestli tam už z něčeho byli,opravdu druhý den jsem nic zvláštního nezpozorovala,pohyby cítím,ale pořád na to myslím,jen se snažím už moc nestresovat,za 5 dní jdu k lékaři,vše mu řeknu.Můj dotaz zní,mohlo se tím miminko nějak poškodit?aby nebylo třeba postižené?moc se bojím.

Odpověď odborníka:

dobrý den, pokud to byla plodová voda s trochou krve, tak jste měla jet hned do nemocnice ev.RZS. Předčasný odtok plodové vody může plod zabít, poškodit, pro Vás může být infekce a dalšími následky. Pokud to byly fleky staré, to bohužel nevím, tak pravděpodobně se nic neděje. Návštěvu lékaře bych neodkládala.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: