Odvodnění,detoxikace,warfarin

Dobrý den, rada bych se s Vámi poradila o svém problému a zároveň poděkovala za Vaše vyjádření. Před 7 měsíci jsem prodělala trombozu nitrolebního žílního systému, poté mi byla diagnostikována Leidenova nemoc. Od té doby užívám warfarin. Můj problém je, že jsem za tu dobu přibrala, moje lékařka mi řekla, že je to bohužel dáno lékem a zadržuji vodu. Hledala jsem si něco na internetu, uvažuji o nějaké očistné dietě nebo právě detoxikaci. Dočetla jsem se, že se tohoto dosahuje zejména přísunem zeleniny a draslíku. To je pro mě jako začarovaný kruh, protože s warfarinem je tohle všechno zapovězené. Opravdu ale cítím, že se potřebuji pročistit, jsem nafouklá a necítím se zrovna fit. Proto Vás moc prosím, poradila byste mi, co s tím? Nějakou jinou dietu nebo vitaminy? Neexistuje nějaký přípravek proti zavodnění? Budu vděčná za jakoukoli radu, snažím se i cvičit, ale stále přibírám. Mockrát děkuji, s pozdravem, Markéta.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Váš případ (omluvte mne, jsem profesionálně deformovaný) je velmi zajímavý, poučný (i pro mne) a rád bych s vámi spolupracoval, doufám, že k vašemu prospěchu. Předně, nesmíte užívat Warfarin, ale dnes již lepší a sofistikovanější prostředky (Xarelto, Pradaxa, Eliquis). To si musíte vydupad. Máte podle ústavy nárok na tu nejlepší současnou léčbu, kam Warfarin jistě nepatří. Je zajímavé, že ústavu pojišťovny deformují podle svého. Trombóza nitrolebního žilního splavu je tak závažný stav, že to podle mého soudu mělo být jinak od samého začátku. Ovšem, vám podle mého (dělám medicínu 36 let) nezbývá, než si stěžovat - u pojišťovny. Ale to je jenom začátek. Vy se musíte ptát, proč k tomu vlastně došlo?? Na to vám umím dát odpověď. Potřebuju ale další informace: výšku, váhu, krevní skupinu, laboratorní vyšetření ... Dr.Holečko holeckoj@seznam.cz

MUDr. Jiří Holečko
MUDr. Jiří Holečko

Specializace: Celostní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Co vše má zahrnovat...
Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné
Články: Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné
Plané neštovice jsou běžným...
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Na tzv. „zlomené“ srdce můžete opravdu zemřít
Články: Na tzv. „zlomené“ srdce můžete opravdu zemřít
Vědci totiž došli k názoru...
Cholesterol pod lupou: víte, co přesně znamenají naměřené hodnoty?
Když za nemocné klouby může lupénka
Články: Když za nemocné klouby může lupénka
V případě těchto dvou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: