Oftalmická migréna

  • Dotaz od: M.Šimáčková
  • Publikováno: 23.7.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, již asi od 18 let (7 let) trpím záchvaty oftalmické migrény, při kterých na přibližně 30 minut ztrácím zrak - ne zcela, ale obraz je roztěkaný, plný světelných záblesků a slepých míst, asi jako po pohledu přímo do slunce. Při záchvatu mne velmi nepříjemně trne a tlačí v zátylku. Po odezěnní záchvatu je znatelný rozdíl v intelektuálních schopnostech, vše mi trvá dýl, nedokážu přemýšlet nebo se soustředit, dělají mi problém i lehčí intelektuální úkony, a jsem vyčerpaná. Záchvaty můžu mít i několikrát do týdne, někdy se však intervaly prodlouží i na několik měsíců. Podstoupila jsem vyšetření očního pozadí, i vyšetření na perimetru, avšak bezvýsledně - počítám, že problém není zrakový ale neurologický. Prosím, poraďte co dělat, dosud jsem se u lékařů setkala pouze s nedůvěřivým přístupem a bylo mi naznačeno, že si vymýšlím, že žádné takové onemocnění neexistuje... Předem děkuji za jakoukoli radu

Odpověď odborníka:

Neuvádíte, zda jste v péči specialisty - neurologa. Pokud ano, nevidím důvod, proč vám neprovede podrobnější vyšetření, CT či MR, EEG, ev. evokované potenciály a další.

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Oftalmická migréna | Od: Mgr. Eva Smrčková | 21.10.2011 09:47
Trpím stejným problémem
jako Vy již po dobu 9 let. V
mém případě se provedlo
kompletní neurologické i
oční vyšetření, které však
nic neprokázalo. Neuroložka
mne však upozornila na
možnou spojitost s užíváním
hormonální antikoncepce,
která bývá u žen velmi
častou příčinou této nemoci.
Po vysazení hormonů jsem
již neměla žádnou ataku
oftalmické migrény. Je to pro
mne velký ústupek, ale stojí
za to. Již jsem bez aury,
která mi prakticky
znemožňovala normálně
pracovat. Pokud HAK
užíváte, doporučila bych
konzultaci s gynekologem
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: