Ohnuté prstíky na noze u batolete

Dobrý den. Mám dotaz, zda je v pořádku, že můj roční syn má dost často pokrčené prsty u nohy. Zatím sám nechodí, pouze, když ho přidržujeme, ale okolo nábytku ,,ťape sám", někdy ale na špičky našlapuje. Všimla jsem si ale, že , když si hraje, tak krčí prstíky. Nožka je jinak bez viditelných deformit. Děkuji a přeji hezký den. Alena

Odpověď odborníka:

U každého a u dětí zvlášť je převaha stahovačů, svalů, před natahovači a dítě postupně svou volní aktivitou stav upravuje. Ortopedi a pediatři jsou s těmito stavy velmi dobře obeznámeni. Předpokladem je vyšetření, zhodnocení svalového tonu, svalové pohyblivosti, volních aktivit, zhodnocení vývoje dítěte podle schemat. Pediatr může případně vyžádat i vyšetření neurologa. Případná pohybová léčba podle výsledků vyšetření na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: